Friday, 21 September 2012

Lelaki GATAL atau perempuan lebih MIANG (Sambungan)


Salam ukhuwah reader sekalian...

Mesti kalian pernah terbaca entri tajuk kat atas sebelum ni...sape yg belum pernah baca, boleh la baca kat SINI ..Entri tersebut adalah dari pengalaman kawan2 yg agak rapat pada aku..yg aku tau..dorang ni adalah dari kalangan isteri2 yg dah buat sehabis baik tuk puaskan hati pasangan mereka..tapi Allah tetap menguji mereka dengan dugaan yg maha berat...

Akhirnya..takdir Allah telah menentukan segalanya.. (kenapa kita mesti menyalahkan takdir?? sedangkan si suami tu ada otak tuk berpikir..hurmm)..si suami tu nekad tuk bernikah kat thailand dengan perempuan perebut suami org tadi tu..lepas dua bulan kemudian baru ler dia bagi tau si isteri yg dia telah dimadukan...bayangkan lah betapa hancurnya hati si isteri ni tadi..usia anak yg kecik skali belom pun sampai 5 bulan ayahnye dah ada ibu baru..aduhaiii..beratnya dugaan dia kan?!! Nak terima je sikap si suami dengan madu tu..tapi hati sakit..!! tak terima, ...anak2 perlukan bapak..owh...beratnye dugaan yg nak dipikul... 

.........>>>>Byk persoalan yg melanda diminda..Banyak tanda tanya dan juga kata kerja..<<<<<<<

Persoalannya...  Poligami : Bersediakah  Hadapi Ombak Perasaan??? 

hati mana yg tak bergolak..hati mana tak resah..ble tau suami yg dikasihi dah ada isteri lain.."Adakah suami masih perlukan aku? Apakah nilai cintaku di hati suami setelah memiliki cinta baru? Kenapa ALLAH membiarkan suami menyakiti hati dengan poligami? Kenapa ALLAH membiarkan kesedihan dan kecemburuan bergejolak di hati?" Persoalan ini hampir setiap masa menerpa ke fikiran, dan syaitan menambah cucukan untuk melemahkan perasaan.

Hari ini mungkin masih mampu memandang suami dengan cinta. Hari esok mungkin rasa ingin membuang suami jauh-jauh dari hati. Rasa marah. Benci. Rasa tak mahu teruskan hidup dengan suami. Namun dalam marah, sedih atau benci, hati rindu. Sangat rindu pada suami. Rindu kemanisan dan kebaikan sepanjang hidup berpasangan.
Meneruskan? Atau memilih perceraian? Saat ini, syaitan begitu hebat menunjuk jalan perceraian pada isteri.

Wahai si isteri:

Bukan ALLAH tak tahu derita hidupmu
retaknya hatimu
sengsaranya sukmamu
Dekat dan akrab denganNYA. 

Adakalanya….
Hari yang panas dan ceria
Bertukar mendung seketika
Mentari merangkak pergi
Gumpalan awan bertandang sisi
Hati gundah
Tercari-cari
ke mana perginya mentari yang dinanti

Begitulah hidup…
Di saat kita selesa dengan kehidupan
tiba-tiba kita diuji dengan kehilangan
kehilangan nikmat harta
kehilangan nikmat ilmu
kehilangan nikmat rakan dan keluarga
dan kita meratapinya…. Sebagai sahabat..aku hanya mampu mendokan agar kau kembali tersenyum..dan semoga kebahagiaan akan  menjadi milikmu...mungkin bukan mudah tuk melakukannya..kuatkan semangatmu demi zuriat yg x berdosa..sekiranya dia mmg diciptakan untukmu seorang maka dia akan kembali menjadi milikmu...Amin!

~LAA

2Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute