Thursday, 27 September 2012

Berpantang dengan set ape yer kali ni..?

Salam..
Pagi ni terbaca entri fiza pasal set bersalin. baru teringat yg belum lagi beli set bersalin tuk beranak kali ni....almaklum lah aku ni kalau pantang tu sorang2..takde sape la yang nak uruskan ..so kena lah pandai2 cari set berpantang sendiri..dan kenalah rajin nak memantangkan diri sendiri...hehe..hari tu plan nak beli set bersalin NR..tapi aduhai..harganya sampai nak terkoyak poket den..haha...macam tak cukup budget je.. mana nak beli elektrik breast pump lagi, dengan duit tuk mak bidan urut..maka kenalah aku pertimbangkan balik tuk beli set NR tu..

Pengalaman  bersalin pertama dulu..aku amik set bersalin lengkap Air Mancur...produk ni mama dan adik aku pakai..tapi..disebabkan bahan2 dia JAMU kan..menyebabkan badan kita panas...biler BF baby..kena lak Kuning..huhu..dah la kena kuning pada hari yg ke 14 lepas lahir..sian Huda masa tu..admitted hospital kena duk bawah lampu tu sorang2..tiap2 malam aku nangis cium baju dia...sob..sob..sob..=(  dan tuk bersalin kali kedua aku reject Air Mancur..aku guna Set Bersalin Afiat lak...


Untuk yang kedua ni Husna tak kena kuning...mmg best la yang tuk mandian dia..n minyak sapu tu..tapi aku ni jenis malas dan tak suka makan ubat..alamatnye banyak ler yg berlebihan...ubat tak makan ..minyak tak abis..pendek kata semuanya berlebihan..maka aku bagi adik aku pakai masa dia bersalin anak kedua hari tu..


So lepas bertanya dan survey2 duit dalam poket dan long termnya usage..aku rasa aku decide nak amik Shaklee..sbb trial pack tuk berpantang dia agak berbaloi harganya dan sesuai dengan poket aku..yang lagi penting aku leh sambung makan walau selepas berpantang...takde la pembaziran..ehehhee..untuk tapel, param, dan segala macam yang lain, akan aku beli berasingan di kedai2 jamu yang berhampiran..karang tak pakai ade mak aku jerit masa dia datang melawat aku nanti..hehe..nak tak nak kena gak pakai..org tuakan..mesti pentingkan amalan tradisional ni..

Mak Bidan aku dah booking..tunggu masa je lagi..aku guna je bidan yg sebelum ni mmg slalu urut aku..charge dia boleh la tahan, package mengurut, mandi baby, cukur rambut baby, bertungku, berbengkung dan yang lagi best dia siap masak skali makanan berpantang tuk aku.. Kak Mimi yang comel..sape2 yang nak contact Kak Mimi ni boleh la kol dia direct kat no ni : 013-6778381...(promote ni..jgn lupe bagi diskaun tuk eza tau!)

~LAA




2 comments:

♥ Wina ♥ said...

saya dua² kali pakai leesa formula...elok je untuk saya sbb tu malas nak tukar²

November Lily said...

ehehe..kalau sesuai ok la kan..sbb sesuai la tu maintain je wina ni..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute